18 d’agost 2017

Suïssa

Com deia algú en algun lloc: sempre ens queda Suïssa!
Mont Pilatus
Suïssa, records de vacances amb la família i amb amics.
He volgut, aquest estiu, tornar a Suïssa. De vegades, ens fa falta recordar, enyorem una manera de fer, enyorem un passat viscut, que, potser no va ser millor que el present, però el recordem i el volem tornar a viure en la mesura del possible. Suïssa eren les primeres sortides que se'ns obrien a un món ple de muntanyes, era el desig fet realitat de viure en la natura, era la pujada a la Jungfrau i al Cerví, era el trepitjar pobles petits i espais verds muntant la canadenca.
Berna
Ara, a l'entrada de la vellesa, m'he permès el luxe de tornar-hi muntant una tenda iglú individual i anar una setmaneta d'hotelet!
He estat a Hasliberg, a la vall de Haslital. Tranquil·la i pausada amb tots els colors del verd.
Grimselpass
He tornat a fer els "pasos": el Furkapass, el Sustenpass, el Grimselpass, el Brigpass. I em deia a mi mateixa, mirant el seient buit del copilot, Núria si veus que el cotxe no tira, para! He necessitat una ajuda mecànica perquè he perdut la magnífica copilot que m'acompanyava. I he reviscut tants llocs coneguts i viscuts en la seva companyia. I m'ha ajudat vessar algunes llàgrimes!
Badisalp
Hasliberg està per sobre de Meiringen, en un extrem del llac Brienzersee, elevada en una trona. Des d'allà es pot caminar per tota la vall. Agafar el telecabina d'Alpen Tower i baixar a peu en una excursió magnífica, entre prats de gespa i cabanes antigues que ara, llogades per a fer-hi estada, tornen a omplir-se de vida. Anar fins a Käserstatt i pujar al Gibel per baixar a peu entre vaques i formatges per Balisalp. Pujar amb cremallera al Mont Pilatus i fer el recorregut fins el cim Tomlishorn per un camí de flors vigilats pels isards. Pujar amb tren a Mürren, passejar pel poble i baixar a peu fins a Lauterbrunnen. Tots ells, pobles que encara conserven les granges de pagès i els petits restaurants. Visitar Luzern i Berna, ciutats que conserven, encara!, el nucli històric i les cases i els carrers una mica com el record que n'ha quedat amb el pas dels anys.
Jungfrau
I pujar a la Jungfrau! I admirar-ne les geleres que sembla que vagin desapareixent. I quedar-t'hi una estona veient com els núvols i les boires juguen amb un sol que malda per sortir.
Anar a Zermatt, el poble sense cotxes però amb una gran corrua de gent; i, si tens sort, pujar al Cerví. Aquesta vegada la pluja no ens ha ajudat gaire, la boira fonia les muntanyes; deixo aquesta pujada pendent per a una altra ocasió! Així, sempre es pot tornar!
És un goig veure tanta gent caminant! Botes, pals, motxilles. Camins amunt i avall, sense pèrdua. Famílies, parelles i gent solitària. Fer un mos asseguda a l'herba, saludant als que passen, faci núvol, sol o s'acosti una tamborinada; prendre una cervesa suau i veure aigua de les fonts. No tenir cap pressa.
Badesee
Hasliberg
M'ha agradat reviure unes vacances a Suïssa. S'hi està molt bé al Gletschersbick, tot admirant, des del finestral de l'habitació, un bé de Déu de muntanyes, com si les haguessin posades allà al davant per a complaença dels viatgers. A pocs metres, un bany al llac Badensee és relaxant després d'una bona caminada.
Suïssa, fins una altra!: tu i jo tenim pendent el Cerví!

1 comentari:

  1. Et felicito Núria, quina enveja em dones a la vegada que et dic i desitjo no deixis de passejar tot el que puguis. Llegint-he les llàgrimes també m'han aparegut i és fantàstic tot el ens dones penjat en aquest bloc que feia molts mesos que no havia entrat al Google + doncs he estat molt absorbida pels temes del procés i ara faig un "resert". Tinc molta feina a llegir tot el que tens publicat i ho faré amb molt de gust. Saps transmetre molt bé les sensacions i emocions. Gràcies Núria. Cuida't molt. Una abraçada.

    ResponElimina